Kutyaszar Fesztivál

2008.11.12 Budapest, VI. ker. Hajós utca N.N. szervezés

Linkblog

video

2008.11.30. 21:23 | Shitbuster | Szólj hozzá!


Mákos Briós-Kutyaszar Fesztivál from nn gerilla on Vimeo.

sajtó+klip

2008.11.24. 21:56 | Shitbuster | Szólj hozzá!


mákos briós kutyaszarfesztivál 2008 from nn gerilla on Vimeo.

 

-BLIKK

-FIGYELŐ

-ORIENTPRESS

 

Kutyaszar Fesztivál

2008.11.20. 19:35 | Shitbuster | Szólj hozzá!


Mákos Briós
-kutyaszar fesztivál

időpont:
2008. november 22. 11h-12h

helyszín:
1065, Budapest, Hajós utca 14. szám előtt


Mű-kutyaszarral borítjuk el a hajós utcát!
 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

Az NN (nomen nescio/noname/név nélkül) szerveződés első utcai akciója.

Az NN egy kialakulóban levő háló, közéleti témákra nyitott, illetve azokban megnyilvánulni kívánó művészek, valamint civil szervezetek, és állampolgárok közt, amely a jövőben közéleti témákban, közterekre igyekszik kivinni minél sokoldalúbb, művészeti megmozdulásokat.

Hasonló megmozdulásokra már volt példa Budapest utcáin, mi ezeket szeretnénk, még összművészetibbé tenni, illetve ezekbe az akciókba a jövőben bárki bekapcsolódhat, bármilyen alkotással. Ennek megfelelően a helyszínen levőknek nincs kialakult, közös álláspontja az adott témákkal kapcsolatban.


Alulról szerveződő, cenzúramentes, gyorsan reagáló szervezetet szeretnénk építeni, ami akcióról akcióra  szerveződne, és fő célja a köztéri közéleti témáju megmozdulások megszervezése lenne.
.
Kiegészítő programként szeretnénk kerekasztal beszélgetéseket tartani  társadalmilag aktív művészek, és civil szervezetek képviselőinek részvételével.

Szeretnénk kizökenteni az utca emberét, felhívni a figyelmét egy-egy, sokakat érintő problémára, témára, valamint  még elterjedtebbé tenni az utcai performanszokat, valamint minden, utcára kivihető művészeti megyilvánulás formáját.   

Ez az NN.

kutyaszar1@gmail.com

nngerilla@gmail.com

 

Egy ágyban a szarral

2008.10.30. 16:54 | Shitbuster | Szólj hozzá!

Nem érdekes hogy otthon hogyan csinálod, de az utcán szedd össze a kutyaszart. A szomszédos Pozsonyban készült társadalmi célú hirdetés elég hatásos:

Címkék: szar a világaban

Kutyaszar topic az Index fórumban

2008.10.29. 12:06 | Shitbuster | Szólj hozzá!

Évek óta csendes az Index fórumban indult kutyaszar topic. Pedig a helyet azóta csak rosszabb, a kutyaszar több, nem is beszélve arról, hányan betegedtek meg az utcai kakától az elmúlt években. A vitaindító hozzászólás ma is aktuális, a fenti képet sajnos nem egy budapesti utcán, hanem a Flickren találtuk.

"Tegyük fel, hogy van Pesten 150000 darab panelkutya. Ezeket naponta kétszer leviszik, hogy pisiljen meg kakáljon. Az kb. 300000 darab kutyaszar és 35000 liter vizelet

Az egy évben...

Délután:
Lakótelep, játszótér, homokozó, gyerekek.
Este sötétben:
Öregasszony, kutya, homokozó, kutyaszar.
Másnap reggel:
Lakótelep, játszótér, homokozó, gyerekek.

Nyugaton törvény van rá, hogy a kutyatulajdonos köteles takarítani."

Címkék: hazai termés

A kutyaszar miatt vakulnak meg gyerekek

2008.10.29. 11:58 | Shitbuster | Szólj hozzá!

A kutyaszar nemcsak undorító, hanem veszélyes is. Például megvakulhatnak tőle a gyerekek. Évente kb. tizenöten.

"Minden évben körülbelül tizenöt kisgyerek vakul meg a kutyák ürülékében található baktériumok miatt. Ez elsősorban azokon a helyeken - főleg a lakótelepeken - jelent veszélyt, ahol a játszóterek nincsenek bekerítve, mert itt gyakran előfordul, hogy a kutyák a homokozóba piszkítanak, a baktériumok és élősködők pedig a homokból a gyerekek szemébe, szájába kerülhetnek." Cikk az Origo-n.

Címkék: fertő

Szar a faliújságon

2008.10.29. 11:40 | Shitbuster | Szólj hozzá!

Még meleg a Tékozló Homár-nak küldött fotó, melyen megfigyelhető, hogyan harcolnak a pesti lakóközösségek az egyre terebélyesedő kutyaszar-halom ellen. Egy nyolcadik kerületi társasházban például bezacskózzák, majd a kapukra tűzik az udvaron talált kutyapiszkot minden lakó okulására, pont ahogy régen a rablók fejével szokták elrettentésül. A kísérőlevél szövege meglepően visszafogott a radikális csatolmány tükrében.

Kép és idézet: Tékozló Homár

"Tisztelt Kutyatulajdonosok! Nem először találok kutyapiszkot mindannyiunk udvarában. Ha nem sikerül időben kijutni a kutyával az udvarból, kérem önöket takarítsák el a kakit."

Címkék: hazai termés

Mr. Hanky a szarvilág celebje

2008.10.29. 11:28 | Shitbuster | Szólj hozzá!

 

Egyesek szerint a kaka vicces, a szarbalépés aktusa pedig simán van olyan erős zsáner, mint a banánhéjon csúszás, vagy az ablakból kizuhanó zongora. Nos, ezek az emberek nem a hatodik kerületben laknak. A huszonegyedik század legjelentősebb szarcelebje a South Park sorozatban debütált Mr. Hanky, azaz Kulabácsi, az ünnepi kaki már akcióbaba formában is kapható, a doboz hátoldalán "try me", azaz "próbálj ki" nyílással, ahol benyúlva érzékelhetjük Kulabácsi állagát. Vajon a Hajós utcán sétálva miért nem nevetünk mégsem a sok-sok Mr. Hanky láttán?

Címkék: szar a világaban

40 tonna kutyaszar naponta - és emelkedik

2008.10.29. 11:02 | Shitbuster | Szólj hozzá!

Ennyi keletkezik Budapest utcáin naponta a legutóbbi, 2005-ben készített felmérés szerint. Három évvel ezelőtt a főváros indított kampányt az utcákat ellepő szarhegyek ellen, mára kiderült: eredménytelenül. Óriásplakátok, szargyűjtő kukák, szippantóskocsik vonultak hadba a kutyatartók ellen, akik azt gondolják, a bárhová szarás alkotmányos joga minden négylábú kedvencnek. A kampányról cikket írt a Bloomberg.com is, a beszámoló szerint 30 millió forintot költött el a város arra, hogy megszabaduljon a tetemes mennyiségű fostól. Európában Budapest a második legkutyásabb főváros Prága után, ennek ellenére csak egyetlen kerületben büntetik a kakahagyó gazdikat a 2005-ös adatok szerint.    

Címkék: hazai termés

Székeljen mindenki ott, ahol kedve tartja!

2008.10.29. 10:41 | Shitbuster | Szólj hozzá!

 

Jogosan feszegette a Lát-Kép egyesület is tavaly a szarásohoz való jog kérdését a fenti videóval. Mi lenne, ha nemcsak a kutyák végeznék ott a dolgukat, ahol éppen kedvük tartja? Vajon az emberszéklet gusztustalanabb a köztereken, mint a kutyaszar? Kevésbbé szeretnénk belelépni? Hiába helyezett el az önkormányzat pár éve gyűjtőkukákat, hiába kampányolt a mákosbriós invázió ellen több civil szerveződés is, Terézváros és környéke ma sem aknamentes övezet, sőt: helyi látványosság a sok lehajtott fejjel közlehedő belvárosi lakos, akikreggel munkába menet álmosan kerülgetik a barna rakásokat.

November 12-én az első Kutyaszar Fesztivállal hadat üzenünk a köztereket ellepő bűzölgő ürüléknek!

Mondjon le! Vesszen! Vigyék Németországba bálában! - Vagy leginkább oda, ahová való: kukába, zacsiba, emésztőbe, újrahasznosító üzembe, kályhába, csak az utcákról tűnjön végre el! 

Címkék: hazai termés